Най-високата сграда в света, бе открита сензационно и в празнична обстановка: Бурж Халифа. Доставката на техническото оборудване включва също и продукти на HL …

На 4 Януари 2010 в Дубай беше официално открит като сензация и в празнична обстановка Бурж Халифа. Доставката на техническото оборудване включва също и продукти на HL.

Бурж Халифа, новата сграда на суперлативи, а едновременно с това и едно огромно пространство за живот и работа: 828 м височина, с 189 етажa, в това число 160 - за жилищни и луксозни апартаменти, за ‘Армани хотел’ са отделени 320 апартамента, отделно за изискани офиси и ресторанти. ‘Вертикалният град" осигурява място за 12 000 жители, а при пълна заетост там могат да пребивават по едно и също време до 35 000 души. Пропорциите са напълно подходящи според използваните материали.

Също така и за HL тази супер-кула се оказа най-големия самостоятелен проект според броя на монтираните артикули.

Компанията достави няколко хиляди висококачествени решетки за подови сифони от неръждаема стомана покрива, 1320 броя решетки на сифони от дизайнерската Серия "Квадра" и 3310 артикула с дизайнерски решетки и с допълнителни капаци от неръждаема стомана.

Във вътрешното отводняване на сградата, беше решено като тръбна система с централни сифони и отдалечено втичане - нещо необичайно за Германия. В местата на отводняване на безпраговите душове и санитарните помещения, проектантите решиха все пак да приложат изпитаните технически решения с качествен  дизайн и технологии - "Произведено в Германия".

 

 

 

HL98
 
HL3120